CDO-Netværket
Medlemmer af CDO-netværket
E-mail: at@u-k.dk
Uddannelse
Cand. Psych. fra Århus Universitet i 2001
Autoriseret af Psykolognævnet i 2004
Erhvervsph.d. stipendium fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, 2007-2010
Ansættelse
Jeg er ansat som erhvervsforsker og konsulent hos Udviklingskonsulenterne Aps, hvor jeg i samarbejde med CDO laver et Erhvervsph.d. projekt om udviklingsøjeblikke i ledergrupper.
Før ph.d. projektet har jeg arbejdet i godt 2 år som konsulent hos Udviklingskonsulenterne Aps. Jeg har primært lavet udviklingsprogrammer, supervision og coaching for ledere og konsulenter. Før det har jeg haft firmaet Psynergi i/s, hvor vi lavede teamtræning i daginstitutioner og skoler. Jeg har min kliniske uddannelse fra knap 4 år som familieterapeut i Fyns Amts Børne- og Ungerådgivning
Arbejds- og forskningsområder
Mit forskningsprojekt omhandler de udviklingsryk i ledergrupper, hvor ledere inspirerer hinanden til ny fælles bevægelse (se beskrivelse under ph.d. projekter). Min interesse kommer af en dyb fascination af, hvordan vi som mennesker er i stand til at inspirere og udvikle os selv og hinanden, ligeså vel som vi kan binde, hæmme og dræne os selv og hinanden. Jeg er optaget af hvordan vi som medmennesker, kolleger og udviklingsagenter kan påvirke de kognitive, sociale, følelsesmæssige og relationelle processer der udvikler sig og ”smitter” mellem mennesker.
Jeg er også optaget af den organisatoriske udnyttelse af fejl, og har længe arbejdet sammen med Patientsikkerhedsteamet på Skejby Sygehus om at udvikle en kultur, hvor utilsigtede hændelser kan diskuteres og dermed læres af og håndteres bedre.
Udgivelser:
Trillingsgaard (2008). Udviklingsryk i ledergrupper, i Alrø og Frimann (red.) Kommunikation og organisationsforandring. Aalborg Universitetsforlag.
Nielsen & Trillingsgaard (2005). Myter om team – Organisationspsykologiske erfaringer med problemer i team, i Reinhard Stelter & Morten Bertelsen (red.) TEAM Udvikling og læring, Dansk Psykologisk Forlag
Trillingsgaard (2002). Fejl som drivkraft i kompetenceudvikling, i Henrik Holt Larsen & Connie Svabo (red.) Fra Kursus til kompetenceudvikling på jobbet, DJØF’s Forlag
Uddannelse
Jeg er cand.phil. i Kommunikation fra Aalborg Universitet (1999), uddannet kommunikationstræner ved Aalborg Universitet (2003) og har desuden taget den 1-årige bodynamic uddannelse ved Bodynamic Instituttet i København (2004).
Ansættelse
Jeg er p.t. ansat på et ph.d. stipendiat i CDO. Derudover arbejder jeg som freelance konsulent og -træner, og er her særligt interesseret i at arbejde med "on-the-job-training" af medarbejdergrupper samt individuelle kommunikations- og formidlingstræningsforløb.
Arbejds- og forskningsområder
Siden 1997 har jeg arbejdet som underviser, vejleder og kommunikationskonsulent bl.a. i regi af forskellige konsulentvirksomheder (Dafolo og KMT Erhvervspædagogisk Rådgivning). Herigennem har jeg opbygget en erfaringsbase for at arbejde med organisationers medarbejder- og lederudvikling og organisatoriske forandringsprocesser i et systemisk og organisationskulturelt perspektiv.
I de senere år har min interesse bevæget sig i retning af at forstå dybderne i de læringsmæssige aspekter ved forandringsprocesser - individuelle som organisatoriske. Mine erfaringer fra konsulentbranchen viser, at den gængse måde at afholde kurser på sjældent afføder den nødvendige organisatoriske og individuelle indlejring af kursusstoffet, når kurset er slut, og hverdagen presser sig på. Forankring og integration er her blevet nøgleord for mig, og jeg er blevet optaget af at forstå læringens mere ubevidste, nonverbale og intuitive natur i forhold til begrebet Embodiment. Som emne for mit ph.d. projekt arbejder jeg med Embodiment som et udtryk for samspillet mellem mind/body, kommunikation og organisatorisk læring i "on-the-job-training" processer.
Anete M. Camille Strand: Embodied kompetenceudvikling
Hvad handler projektet om?
Projektet handler om Embodiment i forhold til fagpersonlig læring og udvikling i organisationer. Embodiment skal i denne sammenhæng forståes som bevidsthedens kropslige indlejring, en syntese af mind/body. Man kan kalde det en enhedsforståelse, som gør op med den dualisme og hypotese om, at krop og bevidsthed er adskilt, som præger såvel vores sprog som vores hverdagsopfattelse i dag. Jeg er her inspireret af nyere forskning omkring "the embodied mind" (bl.a. Lakoff & Johnson 1999), men trækker også på inspiration fra henholdsvis kropsterapeutiske, idrætspsykologiske, didaktiske og kommunikationsteoretiske erfaringer med kroppens og det ubevidstes betydning i læringen.
Projektets mål er at udvikle en forståelse af embodiment og embodied kompetenceudvikling, som er praktisk anvendelig inden for en organisation i forhold til at generere fagpersonlig udvikling, som er organisatorisk forankret og individuelt integreret hos deltagerne. I projektet udvides definitionen af Embodiment som en mind/body enhed derfor til også at rumme en organisatorisk forankring. Projektet vil dermed også undersøge, hvorvidt der kan være tale om en organisatorisk indlejring - en slags "organisatorisk embodiment", som har relevans for læringens forankring og integration.
Metode
Alt dette finder sted på baggrund af henholdsvis et teoristudie samt - og meget afgørende - empiriske erfaringer vundet gennem et aktionsforskningsbaseret casestudie blandt en gruppe mellemledere i en organisation. Metoden benævnes konkret "Eksplorativ Integration" (Maaløe 2002) og er en kombination af de eksplorative momenter fra metoder som Grounded Theory og de afprøvende momenter fra de klassiske teori-tests. I praksis består mit arbejde i skift mellem deltagerobservation, interviews, videooptagelser samt praktisk "on-the-job-training" af deltagerne, hvilket bevirker, at jeg løbende veksler mellem rollen som forsker og rollen som træner.
Uddannelse
Jeg afsluttede min ph.d. Den Legende Organisation juni 2011, som baserede sig på et studie af voksnes leg i LEGO. Studiet var en fortsættelse af mit speciale fra mit masterstudie Børne- og ungdomskulturer, æstetiske læreprocesser og multimedier fra SDU (2008). Her udover er jeg datanom med speciale i projektledelse (Århus Købmandsskole, 1990) og har desuden en række diplomkurser fra University College Lillebælt (2006).
Ansættelser
Jeg blev ansat som adjunkt ved Institut for Kommunikation, AAU med tilknytning til CDO 1. december 2012, hvor jeg forlod en stilling som legeforsker/udviklingskonsulent i University College Lillebælt (2011-2012). Inden da var jeg ansat i LEGO med tilknytning til Aarhus Universitet som ph.d. og ph.d.-stipendiat (2008-2011). Fra 2007-2008 var jeg ansat ved International Business College som konsulent og senere ph.d.-stipendiat, hvor jeg bl.a. var med til at udvikle en ny lederuddannelse. Fra 1995-2007 var jeg selvstændig. De første 9 år som direktør for Galleri Epoke og senere for Epoke Consult, hvor jeg arbejdede med kreative og forandringsskabende processer i organisationer med afsæt i Teori U. Fra 1991-1993 var jeg chefkonsulent i rekrutteringsfirmaet Skandinavisk Computer Rekruttering og fra 1985-1991 konsulent i henholdsvis dac data, FLS data og PLS Consult.
Arbejds- og forskningsområder
Jeg er ansat som forsker og underviser i relation til mit felt leg, kreativitet, innovation og entreprenørskab. Min undervisning er tilknyttet kommunikation og digitale medier. Jeg holder desuden foredrag, kurser, er rådgiver og facilitator for innovative og forandringsskabende processer, som du kan læse mere om på hjemmesiden Det Danske Legeinstitut (det-danske-legeinstitut.dk), som jeg grundlagde i 2011. Henvisning til aktuelle forskningsinteresser, publikationer og bøger finder du under
Uddannelse:
Mastermodul: ”Didaktik og professionsudvikling” 2013
Cand. Merc i organisation og strategi med ekstra studier i entrepreneurship og turisme 2009
BA. I Humanistisk Informatik og Kommunikation 2006
Iværksætteruddannelse 1997
Musicalartist 1986
Ansættelser:
Strategi- og udviklingsleder, Businessuddannelserne ved UCN 2014-
Studieleder, Eksport- og markedsføringsuddannelserne, UCN
Underviser, Multimediedesigneruddannelsen, UCN
Projektleder, konceptudvikler, tekstforfatter, Edvantage Group
Projektleder, AM Production
Koordinator, Kulturkraft
Selvstændig (Butikker og konsulentvirksomhed inden for dans og teater)
Musicalartist, Danmark, Tyskland, Østrig
Freelance kulturanmelder, Nordjyske 2005-
Underviser diverse 1984-2014
Arbejds- og interesseområder:
Forandringsprocesser og procesudvikling, strategiudvikling og –implementering, lang- og kortsigtet projektudvikling, formel og uformel relations- og netværksdannelse med interne/eksterne kerneinteressenter, udvikling af uddannelser.
Mit navn er Anne Zimmer. Jeg underviser, superviserer og procesfaciliterer inden for områderne kommunikation, ledelse og fagpersonlig udvikling: www.annezimmer.dk
Jeg har haft det privilegium at kunne fordybe mig i forskellige faggrupper gennem min karriere; pædagoger og lærere, medarbejdere i socialpsykiatri og demensomsorg og nye såvel som erfarne ledere. Senest har jeg som underviser og supervisor over fem år haft godt 500 nyuddannede læger mellem hænderne og er dybt optaget af deres arbejde med at forvalte faglig og personlig viden og kompetencer i hensigtsmæssig kombination – og ikke mindst hvordan vi bedst muligt støtter op om denne proces.
Som den røde tråd i mit arbejde ligger interessen for den krævende ansigt-til-ansigt kommunikation; hvor den professionelle udfordres - også på det personlige plan. Heraf udspringer min optagethed af det fagpersonlige felt; hvordan knytter man som fagperson an til og forvalter sin faglighed, hvordan skaber man fagpersonlig udvikling og hvordan kan man støtte op om denne proces kollegialt og ledelsesmæssigt.
Uddannelse og erhvervsmæssige erfaringer i grove træk
Jeg er uddannet cand.phil. i Interpersonel kommunikation på AAU med speciale i erkendelsesskabende kommunikation i undervisningen. Efterfølgende er jeg uddannet kommunikationstræner ved AAU, integreret psykoterapeut på Vedfelt instituttet samt supervisor hos Susanne Bang (i Psykoterapeutforeningens regi). Senest er jeg gået i gang med at uddanne mig indenfor neuroaffektiv psykologi (Susan Hart og Marianne Bentzen).
Jeg varetager løbende kommunikationstrænings-, undervisnings- og vejledningsopgaver opgaver som ekstern lektor på Institut for Kommunikation og Institut for Læring og filosofi, Aalborg Universitet.
Frem til foråret 2016 har jeg arbejdet fem år som udviklingskonsulent ved Region Nordjylland, Koncern HR. Ledelse og Kompetenceudvikling, hvor min primære beskæftigelse var at undervise, træne og supervisere yngre læger i kommunikation og fagpersonlig udvikling.
Forud for min ansættelse ved regionen har jeg arbejdet som selvstændig underviser, supervisor og proceskonsulent i pædagogisk og socialt arbejde (2006-2011). Her har mit fokus særligt været på fagpersonlig udvikling, relationsarbejde og kollegiale udviklingsrum inden for områderne socialpsykiatri, specialpædagogik og demensomsorg.
Jeg har arbejdet godt 10 år som seminarielærer og lektor i faget Kommunikation, Organisation og Ledelse (KOL) på det nuværende University College Nordjylland, primært med opgaver inden for kursus- og udviklingsafdelingen. Fra august 2002 til juni 2003 havde jeg ansættelse som kandidatstipendiat på Institut for Kommunikation, AAU, på et projekt om metoder til understøttelse af fagpersonlig udvikling i kollegiale relationer. Dengang som nu var jeg særligt optaget af anerkendelse som næring til udvikling (jf. Anne-Lise Løvlie Schibbyes dialektiske relationsteori).
E-mail: achen@achen.eu
Uddannelse
Jeg er uddannet på RUC i voksenpædagogik og læreprocesser (exam.pæd.) og i organisationspsykologi (MA). Desuden har jeg en psykoterapeutisk uddannelse med speciale i terapeutiske interventioner i organisationer.
Dertil en række kortere efteruddannelser for ledere og konsulenter ved forskellige institutter, bl.a. DISPUK, og af systemisk-konstruktivistisk eller psykodynamisk karakter.
Ansættelse
Fra 1987-95 var jeg ansat som intern konsulent i DSB. Siden 1995 har jeg arbejdet som selvstændig ledelses- og organisationskonsulent og har siden 1998 haft psykoterapeutisk praksis.
Arbejds- og interesseområde
Jeg arbejder både i private og offentlige virksomheder, og de sidste par år har givet mig mulighed for at opnå et omfattende kendskab til livet på de amtslige og kommunale arbejdspladser. Først og fremmest løser jeg opgaver, der indebærer udvikling af roller og relationer i organisationen med særligt fokus på lederroller og træning af det personlige lederskab.
For øjeblikket er jeg involveret i udviklingen af det koordinerede lederskab i fusionerende kommuner flere steder i landet. Mit særlige interesseområde er udvikling af "myndighed", "venlighed" og "værdighed" i organisationer.
E-mail: bengt.karlsson@usn.no
Utdannelse:
Jeg er utdannet sykepleier med videreutdanning i psykiatrisk sykepleie fra 1986. Jeg har hovedfag i pedagogikk fra 1993 ved Universitetet i Oslo. Samme sted avla jeg min dr.polit,-grad i 2004 ved Fakultet for samfunnsvitenskap. Jeg har en mastergrad i familieterapi med godkjenning som International Certificate as Family Therapist fra 2012. Jeg er godkjent sykepleiefaglig veileder i Norge og i Danmark.
Ansettelse:
Siden 2009 har jeg vært ansatt som professor i psykisk helsearbeid og leder av Senter for psykisk helse og rus ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Høgskolen i Sørøst-Norge. Jeg har arbeidet som høgskolelektor og studieleder ved Diakonhjemmet høgskolesenter, 1989 – 1999. Jeg var stipendiat ved Høgskolen i Hedmark, i 1999 – 2002, høgskolelektor ved Høgskolen i Agder, 2003 – 2004 og var 1. amanuensis ved Høgskolen i Buskerud, avdeling for helsefag, 2004 – 2009, frem til jeg ble professor. I perioden 2006 - 2009 var jeg Honorary Research Fellow ved University of Central England, Birmingham, Faculty of Health, ved Diakonhjemmet Høgskole var jeg 1. amanuensis II/professor II i 2008 – 2009. Jeg var professor II ved Universitetet i Stavanger, Institutt for helse- og sosialfag fra 2011 – 2014 og Visiting Professor ved University of Salford, School of Nursing, Midwifery & Social Work i perioden 2012- 2013.
Arbeids- og forskningsområder:
Jeg har særlig arbeidet med forskningsledelse siden 2005 i form av fire store forskningsprosjekter knyttet til etablering og utvikling av ambulante psykiatriske akuttteam, implementering av familie- og nettverksperspektiver i psykisk helsevern for voksne, forskningsprosjektet Krisehåndtering og hjemmebehandling i lokalbasert psykisk helsearbeid og de siste årene et forskningsprosjekt knyttet til frafall og psykisk helse i den videregående skole. Som leder av Senter for psykisk helse og rus har jeg initiert og ledet arbeid med utvikling av forskningssøknader, veiledning av ph.d.-kandidater samt utvikling av senteret arbeids- og forskningsområder.
Jeg har videre arbeidet med utdanning gjennom bachelorutdanning i sykepleie, etter- og videreutdanning i psykisk helsearbeid og tverrfaglig veiledning. Senere mastergrad i klinisk helsearbeid, fordypning i psykisk helsearbeid samt ph.d.-progrannet i Personsentret helsevitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge. De senere år har jeg særlig vært opptatt av forskning og fagutvikling knyttet til dialogiske og samarbeidende praksiser i psykisk helse- og rusarbeid samt arbeid med recovery i det samme feltet. Jeg arbeider også som terapeut med barn, unge, voksne og deres familier.
UDDANNELSE
Jeg er uddannet sygeplejerske, Aalborg Sygeplejeskole 1982 og med flg. efter- og videreuddannelser: Specialuddannelse i Psykiatrisk Sygepleje 1997, Sygplejefaglig Vejleder med dansk godkendelse 2000, Kommunikolog certificeret på advanced level 2005, Masteruddannelse i Organisatorisk Coaching og læring (MOC) 2013.
ANSÆTTELSE
Jeg er ansat ved Aalborg Universitetshospital i ’Klinik Kvinde, Barn og Urinvejskirurgi’ med særlig klinisk funktion Uddannelse – Undervisning – Udvikling,
ARBEJDS- OG FORSKNINGSOMRÅDER
Jeg er ansvarlig for uddannelse, undervisning og udvikling i klinisk praksis. Jeg forsker og underviser gerne i interpersonel kommunikation i hjælperrelationer. Jeg er optaget af, hvordan patienter oplever at blive set, hørt, mødt og inddraget i kommunikation med sundhedsprofessionelle, og hvordan sundhedsprofessionelle kan bruge denne viden fremadrettet i kommunikation med patienter.
Jeg har således en læringsteoretisk indfaldsvinkel til interpersonel kommunikation. I mit masterspeciale har jeg udviklet en interviewguide på baggrund af den dialogiske feedback-model. Herved får jeg frem ikke kun patienters oplevelser i form af vurderinger af kommunikationen med sundhedsprofessionelle, men nok så vigtigt kommer det ved hjælp af interviewguiden frem, hvad patienten bygger sine vurderinger på i form af iagttagelser af den sundhedsprofessionelle og egne reaktioner på kommunikationen. Patientens iagttagelser, kan give den sundhedsprofessionelle nyttig viden om, hvad det konkret er i kommunikationen mellem patienten og den sundhedsprofessionelle, der giver patienten oplevelsen af at blive set, hørt, mødt og inddraget i pleje og behandling. Mit masterspeciales metodeudvikling understøtter således det danske sundhedssystems ønske om at medinddrage patienter i eget behandlings- og plejeforløb til empowerment af patienten for herved at fremme virkning af den givne behandling.
E-mail: bk@u-k.dk
Mobil: 29437572
Mit navn er Birgitte Kurup, jeg er chefkonsulent og partner hos UKON, hvor jeg arbejder med ledelses- og organisationsudvikling.
Jeg arbejder med at kombinerer med at udvikle organisationer og grupper ved at skabe processer hvor den enkelte leder udvikler sine kompetencer og sig selv.
Jeg sætter en dyd i at kombinere arbejdet med strategi- og forretningsudvikling med ledelses- og organisationsudvikling og personlig vækst
I praksis laver jeg opgaver hvor jeg fx:
- træner og coacher ledelsesteams over længere perioder.
- coacher og sparrer med ledere om deres opgaver og deres måde at bruge sig selv i arbejdet.
- arbejder med strategiudvikling eller fusioner med store grupper af medarbejderog ledere.
Min særlige "tænding" er spørgsmålene om, hvordan ledere (og ledelsesteams) kan få det bedste ud af de følelser, der opstår, når organisationerne ændrer sig, og hvordan de kan udvikle nye kommunikative mønstre for derigennem at udvikle deres organisationer og sig selv.
Uddannelse i grove træk
Jeg er uddannet cand.phil. i Interpersonel kommunikation på AAU med speciale i ledelsesteam udvikling og effekten af kommunikationstræning i organisationer.
Efterfølgende er jeg uddannet kommunikationstræner ved AAU, psykoterapeut på Institut for gestalt terapi, systemisk konsulent ved Dispuk og trænet som Open Space facilitator. Desuden har jeg en tre årig coach uddannelse der tager afsæt i intensiv dynamisk terapi .
Uddannelse
Jeg er Cand. Mag. i Idehistorie og Litteraturhistorie fra Århus Universitet (2004). Mit speciale handlede om den sekulariserede metafysik og metafysikkritik indenfor filosofi og litteratur i forlængelse af Martin Heideggers tænkning og den fænomenologiske tradition.
Ansættelse
Jeg er ansat på bo- og behandlingstilbuddet Skovvænget i Region Hovedstaden. I denne ansættelse udfører jeg et Ph.d.-studie med titlen ”Åben Dialog og Filosofisk Undren”. Mit ph.d.-studium er knyttet til CDO og jeg har professor Finn Thorbjørn-Hansen som hovedvejleder. Studiet strækker sig over 4 år fra februar 2017.
Arbejds- & Forskningsområder
Siden kandidatgraden på Århus Universitet har jeg arbejdet i ca. 10 år med en kombination af procesledelse og proces facilitering. Inden min tilbagevenden til universitetet har jeg både arbejdet som proceskonsulent i byggebranchen for fonden Realdania og udviklingskonsulent i Psykiatrien i Region Sjælland samt været selvstændig konsulent. Sideløbende med mine ansættelser har jeg videreuddannet mig indenfor henholdsvis systemisk, narrativ og dialogisk tilgang til procesledelse og samtaler. Senest har jeg i London fuldført en tre-årig psykoterapeutisk uddannelse i tilgangen Åben Dialog (2018). Min forskningsinteresse drejer sig primært om fænomenologiske beskrivelser og filosofiske analyser af møder mellem mennesker i en faglig kontekst.
E-mail: charlotteN.Kjaer@sof.kk.dk
Uddannelse
Jeg er cand.phil. i Kommunikation fra AAU (1999) og har en 1-årig efteruddannelse i kropsdynamisk analyse fra Bodynamic Institut, Kbh. (2003).
Ansættelse
Jeg arbejder i dag som HR-chef i København Kommune - Socialforvaltningen Handicap Center København (siden august 2008). Før dette har jeg arbejdet i hhv. Karlebo Kommune og Fredensborg Kommune. Tidligere har arbejdet 5 år som konsulent i Rådgivningsafdelingen i Dafolo med organisationsudvikling. Siden 2000 har jeg fungeret som kommunikationstræner på 4. og 5. semester påkommunikation og digitale medier, AAU, og har i perioder tillige været tilknyttet som vejleder. Endelig har jeg løbende tilknyttet praktikanter fra CDO. Mens jeg skrev speciale, var jeg ansat som forskningsassistent på DIALOGOS - Handelshøjskolen København. Forskningsprojektet havde fokus på værdibaseret ledelse og samspil mellem interessenter i psykiatrien.
Arbejds- og forskningsområde
Som konsulent i Dafolo A/S løste jeg primært opgaver i den offentlige sektor. Opgaverne var alt fra kompetenceudviklingsforløb til organisationsændringer, hvor arbejdet med den interpersonelle kommunikation har indgået som en del af en større udvikling i organisationen.
Mit arbejde som intern konsulent har skærpet mit fokus på, hvilken betydning de rammer, som organisationen sætter, har for den enkelte medarbejders trivsel og effektivitet. Desuden er ledernes centrale betydning for, at politikker, strategier og gode værdier bliver omsat til virkelighed, blevet lysende klar for mig. Jeg bliver dog til stadighed forundret over hvor meget ledelse, der udøves gennem den interpersonelle kommunikation. De sidste 3 år af mit arbejdsliv har handlet meget om store omstruktureringer, bl.a. kommunesammenlægning og fusioner. Også i disse processer er den interpersonelle kommunikation altafgørende. Virkeligheden ændres ikke blot ved, at man flytter streger på et organisationsdiagram...
Mit interessefelt inden for IPOK er derfor lige nu samspillet mellem konteksterne og deres betydning for den interpersonelle kommunikation. Samtidig er jeg optaget af, hvordan jeg på bedste vis kan understøtte udviklingen af ledernes kommunikative kompetencer.
E-mail: dennisjf@hum.aau.dk
Uddannelse
Jeg har en Cand. Mag. i Kommunikation fra Aalborg Universitet med specialisering i Interpersonel Organisationskommunikation (2009)
Ansættelse
Jeg er ansat i CDO som studieadjunkt. Jeg er faglig vejleder for studerende på bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier og på kandidatuddannelsen i kommunikation.
Arbejds- & Forskningsområder
Jeg har skrevet speciale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø i sundhedssektoren, og er optaget af betingelserne og mulighederne for trivsel og udvikling i en arbejdsorganisation. Inddragelse, anerkendelse og dialog kan støtte trivslen og udvikle, men kan samtidig have det svært i et strategisk og hierarkisk miljø. Samtidig er jeg optaget af kulturmøder og interkulturel kommunikation, og hvordan betingelserne for samarbejde og dialog ændres når kulturforskelle kommer på banen. Jeg har været i praktik i CDO undervejs i min uddannelse, og arbejdede her bl.a. med dialogisk coaching, hvilket også optager mig i tråd med ovenstående.
E-mail: finnth@hum.aau.dk
Uddannelse
Jeg har en Ph.d-grad i pædagogisk filosofi fra 2002 og en cand.mag. i idéhistorie og Æstetik og kultur (og et ekstra sidefag i psykologi) fra 1990, Aarhus Universitet. Jeg har i perioden fra 1997-2001 gennemgået forskellige træningskurser i filosofisk vejledning og sokratiske dialoggrupper i Tyskland (PPA), Holland (VFP) og England.
Ansættelse
Fra 1. September 2012 blev jeg ansat som Professor i Anvendt Filosofi ved CDO, Institut for Kommunikation, AAU. I 1990 ansat ved den nyoprettede Kaospilot-uddannelse som temaansvarlig konsulent for modulet Kultur og Politik. Samme år ansat som højskolelærer i filosofi, psykologi og praktisk kulturarbejde ved Brandbjerg Højskole frem til 1997. Fra 1997-2002 forskningsassistent ved DPU/AU, adjunkt 2003-2006 og lektor i vejledning med særlig henblik på filosofisk vejledning 2007-2012. Visiting Professor på UBC i Vancouver i 2005, og Visiting Scholar på Seattle University i 2011.
Arbejds- og forskningsområder
2004-2012 leder af DPU efteruddannelseskurser i filosofisk vejledning og underviste på de almindelige fag i pædagogisk filosofi og på Master i Vejledning. Forskningsmæssigt er jeg optaget af ’undringens fænomenologi’ og ’samtalens filosofi’, og hvorledes sokratiske samtaler og undringsfællesskaber kan styrke underviseres og professionelles eksistentielle engagement, praktisk-etiske dømmekraft og kreativitet. Jeg leder pt. tre forskningsprojekter på henholdsvis Kolding Designskole, Anker Fjord Hospice og Sygepleje- og Pædagoguddannelsen på VIA professionshøjskole. I 2002 stiftede jeg Dansk Selskab for Filosofisk Praksis, som jeg var formand for til 2010. Og 2011 medstifter af www.livsverden.dk, et forskningsnetværk for eksistentiel fænomenologi. Jeg er jævnligt ude og holde foredrag eller facilitere sokratiske samtaleprocesser for professionelle eller fx frivillige i social arbejde.
E-mail: helle@ikp.aau.dk
Uddannelse
Jeg er uddannet cand.phil. i tysk, AAU 1982 og efter et
kandidatstipendium i mediepædagogik i fremmedsprogsundervisningen blev jeg lic.phil. i sprog og kommunikation, AAU 1988. Supplerende har jeg taget en 1-årig uddannelse i kropsdynamisk analyse/terapeuttræning fra Bodynamic Institute (1993).
Ansættelse
Jeg er ansat ved Institut for Kommunikation, AAU. Kandidatstipendiat 1982-85, adjunkt 1985-89, lektor 1989-2006, professor mso. 2006-2012 og pr. 1.-8. 2012 som professor i Interpersonel Kommunikation. Fra 2007-2012 har jeg været ansat som professor II ved Høgskolen i Bergen, Avdeling for Lærerutdanning. Her er bl.a. tilknyttet forskningsprojektet "Læringssamtalen i matematikkfagets praksis" (LIMP), som er medfinancieret af Norges Forskningsråd.
Arbejds- og forskningsområder
Jeg er leder af CDO. Jeg forsker og underviser i interpersonel kommunikation i hjælperrelationer. Min undervisning er tilknyttet bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier og kandidatuddannelsen i kommunikation samt Masteruddannelsen i Organisatorisk Coaching.
Jeg har en sprog- og læringsteoretisk indfaldsvinkel til interpersonel kommunikation, og i min forskning interesserer jeg mig specielt for læreprocesser gennem dialog ift. coaching, supervision, undervisning og læring samt konflikthåndtering og mediation. Desuden holder jeg foredrag og kurser i kommunikation og samarbejde, dialog- og samtaletræning, læring gennem samtale, supervision, coaching, dialogisk undervisning og læring. Henvisninger til aktuelle forskningsinteresser finder du under forskningsprojekter. og henvisninger til bøger og artikler finder du under publikationer.
E-mail : henrikisaksen@email.dk
Uddannelse
Master i Organisatorisk Coaching fra Aalborg Universitet.
Journalist, Danmarks Medie- og journalisthøjskole
Certificeret systemisk coach, Attractor
Ansættelse
Coach og kommunikationsrådgiver for topledere i Vestas Wind Systems A/S.
Arbejdsområder
Jeg arbejder i spændingsfeltet mellem coaching og kommunikationsudvikling af topledere. Har udviklet og implementeret et organisatorisk koncept som tager udgangspunkt i dialoger(coaching) og refleksioner med den enkelte leder. Denne dialog kombineret med ”klassisk” kommunikationstræning udgør mine daglige opgaver i forsøget på at optimere organisationens kommunikative evner.
Sekundært underviser jeg også i coaching på den journalistiske efteruddannelse Up-Date.
Interessefelt
Jeg er meget optaget af den eksistentialistiske og fænomenologiske tilgang til livet. Spørgsmålet om læring starter i det enkelte menneske eller om det primært sker i konteksten(omgivelserne) fascinerer mig. Selvom om det nok er et både-og så er jeg optaget af mennesket som individ og ikke mindst, hvordan vi som individer kobler os på hinanden og verden. Derudover er jeg altid på udkig efter den nøgle som kan løse mysteriet om vores mulige frihed – som både mennesker og samfund.
Adresse: Søskrænten 174, Stavtrup, 8260 Viby J
Telefon: 29 25 77 17
E-mail: inger@humanbusiness.dk
Født: 22. april 1974
Uddannelse
Jeg er p.t. i gang med 3. semester på LOOP-masteruddannelsen ved AAU. Bag mig har jeg en uddannelse som Cand. Mag i dansk og kunsthistorie. Jeg har desuden forskellige konsulentuddannelser, en 2-årig narrativ konsulentuddannelse og en 2-årig uddannelse som systemisk konsulent. Derudover har jeg taget kurser i designtænkning og kommunikation.
Ansættelse
Jeg er ekstern konsulent og partner i Human Business som er et konsulenthus, der hjælper organisationer til at handle i turbulente tider præget af modstridende interesser, tvivl og usikkerhed. Jeg er særlig optaget af, hvordan jeg som konsulent bidrager til, at organisationen får brudt og ændret ukonstruktive vaner og kulturer, hvordan de får nye perspektiver, når de er låst fast og har mistet overblik, og hvordan de skaber innovation og udvikler sig.
Sprog, samtaler og kommunikation har været omdrejningspunktet i hele mit arbejdsliv, hvor jeg bl.a. som Chefkonsulent for Energinet har arbejdet i afdelinger for Kommunikation, Strategi & Politik samt HR. I mit arbejde lægger jeg stor vægt på at koble teoretisk viden med de erfaringer, som jeg selv og andre kan bringe til torvs. Min praksis som konsulent er også karakteriseret ved, at jeg konstant bevæger mig mellem ”at planlægge” og ”at fornemme”.
E-mail: inger@draeby.dk
Uddannelse
Jeg er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab, og har desuden en systemisk og gestaltterapeutisk efteruddannelse.
Ansættelse
Jeg arbejder som selvstændig ledelses- og organisationskonsulent.
Arbejds- og forskningsområder
For både private og offentlige virksomheder løser jeg opgaver inden for følgende områder:
lederudvikling
brobygning mellem kulturer
projekthåndtering
nyttige samtaler
konfliktløsning
teams og grupper
Jeg har samlet omfattende erfaring med internationale virksomheder. Blandt andet har jeg haft kunder som Volvo, IKEA, Coop Norden, SAS, 3M, danske kommuner, Sundhedsstyrelsen og faglige organisationer. I CDOs regi har jeg gennemført aktionsforskningsforløb i en døgninstitution.
Udgivelser
"Aktionsforskerens dilemmaer i et konflikthåndteringsprojekt" i Alrø og
Frimann (red): Kommunikation og organisationsforandring, Aalborg
Universitetsforlag 2008 (sammen med Helle Alrø)
KI - Kulturel Intelligens, Børsens Forlag 2007 (hovedforfatter Elisabeth
Plum)
"Vi kan ikke bare snakke os til det" i Alrø, H og Kristiansen, M. (red) (2004): "Dialog og magt i organisationer", Aalborg Universitetsforslag (sammen med Benedikte Achen)
Organisationsforandring og kompetenceudvikling, set i et
konsulentperspektiv, Samfundslitteratur 2007 (sammen med Birgitte Lønborg)
"Building Global Leadership at Volvo Cars" i Earning while Learning in
Global Leadership, MiL Publishers (2002)
"Breaking the Codes - Working with Crosscultural Groups", Mil Concepts
(1999)
"At se verden påny" (i: Campbell m.fl. (1998): "Systemisk konsultation",
Munksgaard
Email: janjaapr@gmail.com
Uddannelse
Jeg er uddannet i pædagogik, voksenpædagogik og socialpsykologi i Nederlandene, i filosofi i Danmark, og har en ph.d. i pædagogisk filosofi fra AU. Er desuden Kempler-uddannet
Ansættelse
Jeg arbejder i professionshøjskolen VIA som lektor og forskningsleder for området "etik og dannelse". Har tidligere arbejdet i kommune, amt og pædagogseminarieverden med initiering og ledelse af organisatoriske og faglige omstillings- og udviklingsprocesser.
Arbejds- og forskningsområder
Indenfor det brede pædagogikfelt interesserer jeg mig især for hvordan pædagogisk faglighed skal forstås og hvordan det kan udvikles. Optaget af hvad det vil sige at viden er i spil, og af hvordan man kan dele og udvikle den viden der er i spil. Dernæst interesserer jeg mig (analytisk) for forholdet mellem faglighed og styring, og (praktisk) for hvordan der kan skabes et mere ligeværdigt og dialogisk forhold mellem de to.
M: jesper@lederiet.dk
W: www.lederiet.dk
Linkedin: http://dk.linkedin.com/in/jesperthorneman
Uddannelse
Den vigtigste del af min dannelse og kompetenceudvikling er vidensopsamling via bøger og kloge mennesker, jeg møder på min vej. En gang blev jeg uddannet Maskiningeniør med produktionsstyring og planlægning som speciale fra DTU og certificeret Auditor i kvalitetsstyring og udvikling.
Interesser og heldigvis mit arbejde
Har siden 2005 været en af tre partnere i konsulentbutikken Lederiet, der arbejder med ledelseskonsultation. Tidligere har jeg været ældrechef, HR-chef, konsulentchef, leder i et rådgivende ingeniørfirma og rationaliseringskonsulent.
Jeg er lige nu optaget af relationens stigende betydning for det, der sker i organisationer. Færre og færre tror på, at NPM og lignende lineære styrings- og ledelsesprincipper er den eneste vej frem. Der opleves et stigende behov for et supplement. Et supplement hvor der opbygges læringsrum på de forskellige niveauer i organisationen, som skal udføre de handlinger, der sikrer opfyldelsen af de udstukne resultatkrav fra bestyrelser og direktioner. En meningsfyldt opfyldelse, hvor der er sket en oversættelse til det, der giver mening på hver enkelt arbejdsplads og for hver enkelt medarbejder og leder. Lige præcis i det felt opstår mødet mellem styring og ledelse – og dermed behovet for dialog. Den dialog skal ledes og integreres i ledelsesprocesserne – eller det nu omvendt…? … skal udviklingen og skabelsen af fælles mål ledes - og for at det kan lykkes, skal der samtales?
Denne udvikling gør, at der er behov for at bruge nye ord for at forstå, hvad der sker i organisationen. Ord som tillid, håb, tro, optimisme og glæde. Det gør, at ledere nu skal mestre ledelse af helt andre samtaler, end dem de er rutineret i. Og hvordan er det nu lige, at der skabes plads til, at lederne ikke altid er de bedste til alle ledelsessamtalerne – og hvordan er det de bliver klædt på til at lede ledelsessamtalerne – mentalt og sprogligt. Det er spændende!
E-mail: jm@attractor.dk
Uddannelse
Jeg er uddannet som systemisk proceskonsulent fra DISPUK (2- årig uddannelse) og senere som Master i Etik og Værdier på Århus Universtitet og senest Master i Læreprocesser, med speciale i organisatorisk coaching fra Aalborg Universitet. Jeg har desuden gennemført en række lederuddannelser.
Ansættelse
I perioden fra 1990 til 2000 arbejdede jeg som leder i sygehusvæsenet i Århus Amt – og fortsætte herefter organisations-og ledelseskonsulent i Århus Amts Uddannelsesafdeling. Siden 2007 har jeg arbejdet som manager for proceskonsulation og projektledelse i Rambøll Attractor.
Arbejds- og forskningsområder
Jeg arbejder bredt med organisationsudviklingsprocesser på alle nivauer af organisationen og er optaget af,hvordan der arbejdes med læreprocesser i organisationen. Jeg er optaget af at have fokus på både den intenderede, målsatte læring og den organisake læring, der kontinuerligt foregår i organisationen. Mit specielle fokus er proceskonsultation og hvordan proceskonsulenten arbejder med læring i organisationer. Lige nu er jeg meget optaget af Gregory Batesons læringsbegreb og hvordan det påvirker moderne læringsteorier om organisatorisk læring.
Uddannelse
Cand. Phil i kommunikation, Aalborg Universitet
Ph.D. uddannelse i kommunikation og organisatorisk læring, Aalborg Universitet (ikke færdiggjort)
Master i LAICS (leadership and innovation in complex systems), CBS/DPU
Kommunikationstræner, Aalborg Universitet
Ansættelse
Jeg er direktør, kreativ akademiker og stolt ejer af konsulentfirmaet communicate2innovate.
Arbejds- og forskningsområder:
Min passion er at lære ledere og teams at kommunikere udforskende og skabende, så der skabes fuld adgang til den idérigdom, skaberkraft og arbejdsglæde, der ofte blot ligger lige under overfladen i hverdagen.
Som forsker, underviser og konsulent har dette i 20 år været kernen i mit professionelle liv, hvor jeg konsekvent har udfordret mig selv og andre til innovativ kommunikation gennem både solid teoretisk ballast og praktisk skabertrang. Særligt har jeg udforsket teori- og praksisfelterne: organisationskultur, organisatorisk læring, innovationsledelse, Teori U og designtænkning.
Jeg har krystalliseret mine 20 års erfaringer i et kommunikationsværktøj, Kaleidoskopet®, der struktureret, simpelt og smukt understøtter innovation i organisationen gennem fokus på kommunikation, lederskab og idéudvikling. Fra www.kaleidoskopet.dk kan hentes en kort, printvenlig introduktion til Kaleidoskopet.
Jeg skriver om kommunikation, lederskab og innovation til antologier, i Ledelse-i dag og som blogger på www.communicate2innovate.dk/blog
Min profil opdateres løbende på LinkedIn
Uddannelse
Cand. mag i idéhistorie og historie fra Aarhus Universitet i 1982; cand. art i legemsøvelser fra Odense Universitet i 1986, lic. merc i organisationsteori fra CBS i 1989.
Ansættelse
Professor i offentlig organisationsteori og ledelse, Institut for Statskundskab, SDU siden 1996.
Leder af Master of Public Management 1995-2013
Medlem af en række bestyrelser og tænketanke, herunder formand for bestyrelsen for Nyborg Gymnasium 2003-2013, og formand for bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi 2019-
Forskning
Jeg abonnerer på en realistisk ontologi og en konstruktivistisk epistemologi, hylder med forankring i humaniora, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab et tværvidenskabeligt forskningsideal, og ser det som min opgave at være med til at skabe forudsætningerne for en bedre fungerende offentlig sektor, herunder fremme humaniora i samfundsvidenskab, hvor jeg er bekymret for en omsiggribende neopositivisme, neotaylorisme og naturvidenskabeliggørelse.
Mit speciale er kommunal organisation og ledelse herunder strategisk lederskab og strategisk kommunikation (hvor spørgsmålet er: hvordan får vi følelserne og sjælen med i strategiarbejdet?).
Seneste publikationer:
K. K. Klausen 2021. Strategisk ledelse i det offentlige. Fremskrive, forudse forestille, København Gyuldendal.
K. K. Klausen 2020. Strategisk ledelse på mange arenaer, Odense Syddansk Univeristetsforlag.
K. K. Klausen 2020. Verden vendt på hovedet, Odense Syddansk Universitetsforlag.
J. Torfing, L. B. Andersen, C. Greve og K. K. Klausen 2020. Public Governance Paradigms. Competing and Co-existing, Cheltenham: Edward Edgar.
E-mail: lars@lederiet.dk
Website: www.lederiet.dk
Uddannelse
Generelt for lidt, men det er blevet til en kandidat fra AAU, Kommunikation
i 1992. Speciale i Luhmann.
Nu i gang med en erhvervs-Ph.D. i offentlig ledelse.
Ansættelse
Har i flere år haft min egen rådgivningsbutik, hvor offentlige ledere har
konsulteret mig i ledelsesspørgsmål. I "Lederiet" er vi 3 partnere, som alle
arbejder med ledelseskonsultation.
Har netop her i 2009 indledt et erhvervs-Ph.D.-forløb i samarbejde med Teknik og Miljø i Hjørring Kommune. Jeg har lavet en 3-årig kontrakt.
Arbejds- og forskningsområder
Jeg har i mere end 15 år arbejdet som konsulent i de danske kommuner.
Fokus har altid været ledelsesprocesser og det at få såvel ledere som
medarbejdere til sammen at drive ledelse på butikken. Det giver de bedste
resultater, når de, der skal gå sammen, er nogenlunde enige om destinationen og vejen derhen. I de senere år er jeg blevet optaget af aktionsforskning som fænomen. Måske fordi det ligger til mig at arbejde med forandring på en intervenerende facon. Derfor har jeg kastet mig ud i et erhvervs-Ph.D.-forløb, som strækker sig indtil 2012. Sammen med Teknik og Miljø i Hjørring og CDO. Målet er at skabe kommunikerende ledere og ledelsesmiljøer.
E-mail: lise.billund@engsig.net eller: lb@vitho.dk
Uddannelse
Cand.phil i kommunikation fra Aalborg universitet.
Ansættelse
Proces- og kommunikationskonsulent hos vibits & thomsen a/s, Hellerup
Arbejds- og forskningsområder
Jeg arbejder med uddannelse- og udviklingsprocesser især i den offentlige sektor. Med udgangspunkt i den anerkendende tilgang arbejder jeg med dialogtræning, coaching, konflikthåndtering, ledertræning og proceskonsultationer. Min motivation er at skabe processer, der gør en forskel for den enkeltes oplevelse af arbejdslivsglæde og -værd.
Jeg er særligt optaget af at sætte fokus på de interpersonelle relationers betydning for læring og udvikling i organisationer - både på medarbejder- og lederniveau. Jeg oplever til stadighed, hvordan ressourcefokusering (også i relationen) flytter mennesker nye steder hen - uanset om det er i forbindelse med ledertræning, coaching eller træning af kommunikative kompetencer. Relationer, ressourcer og anerkendelse er nøgleord i mit arbejde.
Sekundært underviser jeg også i pædagogisk kompetenceudvikling og personlig fremtræden & formidling.
UDDANNELSE
Jeg er bachelor i Humanistisk Informatik fra AAU (2013) og cand. mag. i Kommunikation fra AAU med specialisering i interpersonel kommunikation og sundhedskommunikation (2015).
ANSÆTTELSE
Jeg er nyuddannet og jobsøgende inden for områder som forskning, organisationskonsultation, proceskonsultation særligt inden for det sundhedskommunikationsfaglige område. Jeg ser gerne, at mit fremtidige job er en kombination af analyse, udvikling, undervisning og vejledning. Under bachelor- og kandidatforløbet har jeg samarbejdet med organisationer, institutioner og virksomheder såsom Politiken, Kræftens Bekæmpelse og Sygehus Lillebælt.
ARBEJDS- OG FORSKNINGSOMRÅDER
Jeg er optaget af kompleksiteten i den mellemmenneskelige relation og kommunikation. Særligt fascineres jeg af de menneskelige forståelseshorisonter - hvordan mennesker kan opleve begivenheder og situationer på vidt forskellige måder, og hvordan det kan skabe udfordringer for den menneskelige relation. Jeg er interesseret i at undersøge om man kan - og i så fald hvordan - blive mere bevidst om egne forståelsesperspektiver og bruge det aktivt i den sociale, relationelle meningsskabelse.
I mit speciale undersøgte jeg relationen mellem læge og patient på Ortopæd Dagkirurgisk Ambulatorium, Vejle Sygehus. Specialet tog udgangspunkt i kommunikationsmodellen fælles beslutningstagning, som anvendes på størstedelen af de danske sygehuse. Modellen fordrer til en jævnbyrdig, professionel samarbejdsrelation mellem læge og patient. I specialet undersøger jeg de relationelle forhold, som kan have en indvirkning på fælles beslutningstagning, og diskuterer hvorvidt fælles beslutningstagning kan forstås som en fordel for læge-patient relationen eller en udfordring.
Uddannelse
Jeg er bachelor i Kommunikation og Digitale Medier fra AAU (2017) og cand.mag. i Kommunikation fra AAU med specialisering i interpersonel kommunikation (2019).
Ansættelse
Jeg arbejder som udviklingskonsulent hos Konsulenthuset Substans. Et konsulenthus der tilbyder rådgivning, undervisning samt afholdelse af events til social- og sundhedsområdet i kommunerne. Som udviklingskonsulent består min primære arbejdsopgave i at facilitere og undervise på uddannelserne: ’God sagsbehandling i myndighedsarbejdet’ og ’Myndighedsrollen i et kommunikativt perspektiv’. Her står jeg for undervisningsdage, der knytter sig til: Kommunikation, dialog, læring og forandring, de seks myndighedsroller, konflikthåndtering, motivation m.m.
Arbejds- og forskningsområder
Min faglige passion er mennesker og kommunikation. Særligt er jeg optaget af, hvordan handling(adfærd) og holdning(indstilling) er forbundne, og hvordan vores indstilling kommer til udtryk i vores handlinger og omvendt. Hvorfor? Fordi dette har betydning for vores forståelser af og oplevelser med andre og os selv. Med konflikt som eksempel, har jeg som konsulent hos Arbinger instituttet i Scandinavia arbejdet med konflikter i organisationer. Organisationerne og deres medlemmer ville gerne have konflikterne løst, men den fortrukne løsning var ofte, at det var de andre, der skulle forandre sig. Ikke så mærkeligt, at konflikterne havde trukket ud med problemer der varede ved. Jeg er interesseret i at undersøge, hvordan vi som konsulenter kan hjælpe organisationer og deres medlemmer med at skabe meningsfulde praksisser og med et brændende ønske om, at være med til at forbedre samt udvikle social- og myndighedsområdet, så det kan mærkes helt ude hos borgerne.
Uddannelse
Jeg er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2007 og er aktuelt ph.d. studerende ved Aalborg Universitet under HCCI med tilknytning til CDO.
Ansættelse
Jeg er ansat som lektor ved Ernæring og Sundhedsuddannelsen, VIA University College, hvor jeg har været ansat siden 2005. Her underviser jeg hovedsagligt på studieretningerne kliniske diætetik (kommende diætister) og sundhedsfremme, forebyggelse og formidling. Frem til ph.d. studiets begyndelse har jeg også fungeret som studievejleder og international koordinator for praktik i og samarbejde med Thailand.
Arbejds- og forskningsområder
Mine primære arbejdsområder centrerer sig om psykologi, kommunikation og sundhedspædagogik, hvor jeg navnligt beskæftiger mig med motivation og forandring, den professionelle relation, sundhedskommunikation, vejledning og undervisning i relation til ernæring og sundhed.
Jeg er særligt optaget af patient-/klientcentreret kommunikation og dialogbaseret kommunikation, og jeg har især beskæftiget mig med den motiverende samtales anvendelsesmuligheder inden for det ernærings- og sundhedsprofessionelle fagområde.
I min forskning er jeg aktuelt optaget af at undersøge, hvordan dialogiske og patientcentrerede principper fra den motiverende samtale kan understøtte den diætetiske vejledningsmodel, Nutrition Care Process modellen i mødet med småtspisende kræftpatienter.
Født i 1954
Uddannelse
lærer, cand.pæd. i almen pædagogik og uddannet i voksenpædagogik på RUC
Efteruddannelser
Konfliktløsning og konfliktmægling ved Center for Konfliktløsning og ved Institute for the Study of Conflict Transformation
Supervision (Den Sociale Højskole)
Samtaleledelse (Kemplerinstituttet)
Journalistisk skrivning, Danmarks Jounalisthøjskole.
Arbejdsområder
Jeg har konsulent- og undervisningserfaringer med:
- konfliktløsning og konfliktmægling på arbejdspladser
- arbejdspladsers professionelle samtaler
- coaching, vejledning og supervision
- konsulent ved organisationsændringer
- udvikling og planlægning af undervisningsforløb
- projektledelse for jobrotationsforløb og vejledningskurser
- ledelse af fremtidsværksteder
voksenundervisning, seminarieundervisning
Udgivelser
Forfatter til en række artikler om konflikthåndtering og til "Hånd om konflikten" (Børsen, 2007) og "Mød konflikten - om mellemmenneskelige konflikter (Hans Reitzel, 2008)
E-mail: pkl@os.dk
Uddannelse
Jeg er uddannet sygeplejerske, har en Master i offentlig ledelse ved Odense universitet, er efteruddannet i Strategi og HR ved CBS, og er p.t. i gang med at tage Masteruddannelsen i organisatorisk coaching ved Aalborg Universitet.
Ansættelse
De sidste 7 år har jeg arbejdet som selvstændig konsulent. Forud for dette har jeg været ansat som leder i flere store afdelinger på Aalborg Sygehus. Tilsammen har jeg mere end 20 års ledererfaring. Jeg har tidligere været ansat som ekstern underviser ved erhvervsjura på Aalborg Universitet.
Arbejds- & Forskningsområder
Mit forretningsområde er udviklingsprocesser. Jeg arbejder med coaching af enkeltpersoner og grupper, strategiprocesser og projektledelse. Jeg har opgaver med proceskonsultation, rådgivning og undervisning. Næsten alle mine kunder har tilknytning til det sociale område i kommunerne. Jeg er optaget af, hvordan jeg kan skabe gode udviklingsprocesser sammen med kunderne. Lige nu interesser jeg mig for kvaliteten i relationer, aktørernes kommunikationer og hvordan jeg kan skabe rammer, der kan understøtte læring. Dette gælder ikke mindst læringen om udvikling af egne relationer og kommunikation. I 2011 begynder jeg, sammen med andre, at undersøge, hvordan vi kan coache en gruppe af ledere, så de føler sig styrket og oplever sig i stand til løbende at skabe udvikling og vedvarende forbedringer i egne organisationer.
Uddannelse
Jeg er bachelor i Humanistisk Informatik fra AAU (2005) og cand. mag. i Kommunikation fra AAU med specialisering i interpersonel kommunikation i organisationer og speciale i konflikthåndtering(2008).
Ansættelse
Jeg har været ansat på Rønde Højskole siden 2010. Før det arbejdede jeg som proceskonsulent og for socialøkonomiske virksomheder. På Rønde højskole står jeg for den pædagogiske og psykologiske studieforberedende linje. Jeg underviser også i kultur og konflikthåndtering. Derudover laver jeg vejledning og mentorforløb og udvikler deltagende læringsfælleskaber og demokratisk deltagelse.
Arbejds- og interesseområder
Jeg arbejder med dannelse, læring og udvikling. Essentielt i mit arbejde er etablering af dannende og deltagende fællesskaber for unge. Jeg underviser med baggrund i det vi i højskolen kalder ”livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse”. Det spændende ved at have unge omkring sig døgnet rundt er muligheden for at arbejde med anerkendende udviklingsprocesser, hvor hverdagsliv og fremtidsdrømme smelter sammen og hvor det hele liv tages ind i uddannelses og dannelsesprocessen. Mine interesser spænder vidt, men særligt interesserer jeg mig for anerkendende, udviklende samtaler, vejledning med fokus på handlingers muligheder. Deltagende læringsfællesskaber og demokratisk deltagelse. Dannelse, trivsel, anerkendende hverdagsprocesser og ungdomsforskning.
E-mail: dahl@ikp.aau.dk
Uddannelse
Cand.mag. i Samfundsfag og Psykologi, AAU.
Ph.d. i Interpersonel Kommunikation i organisationer, AAU. 1 1/2-årig efteruddannelse for supervisorer ved The Kempler Institute of Scandinavia.
Ansættelse
Lektor ved Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet.
Undervisning
Underviser på bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier og kandidatuddannelsen i kommunikation i metode, organisations- og kommunikationteori og –analyse, kommunikationstræning, på Pædagogisk Udviklingscenter (PUC) i supervision af universitetsadjunkter og på masteruddannelsen i Organisatorisk Coaching samt i samtaleanalyse på HCCI-forskerskolen.
Arbejds- og forskningsområder
Jeg er optaget af dialog og magt i organisationer, proceskonsultation, coaching, projektvejledning, organisationsudvikling og læring samt kritiske og konstruktive analyser af organisationsdiskurser.
Jeg har haft konsulentopgaver i supervision og rådgivning i praktik- og projektvejledning.
Forskningsmæssigt er jeg optaget af muligheder og begrænsninger ved en humanistisk og kommunikativ tilgang til organisationsudvikling, -læring og -konsultation samt kommunikation inden for sundhedssektoren.
Uddannelse
Jeg er uddannet Cand. Mag. I Anvendt Filosofi. Med speciale i dialog filosofi og filosofisk samtalepraksis. Mit speciale, med titlen, ”Erindring og Tænkning i det palliative felt”, blev skrevet i samarbejde med Anker Fjord Hospice. Forinden specialet var jeg i praktik på det pågældende hospice og blev efterfølgende ansat som hospicefilosof. Specialet omhandlede erindringen og tænkningens betydning for den filosofiske samtale – både i relation til patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle (specialet kan læses her).
Ansættelse
Jeg er ansat på Aalborg universitet som ph.d.-studerende og er, via mit ph.d.-projekt, tilknyttet Hospitalsenheden Vest (Herning Hospital) og Anker Fjord Hospice. Ph.d.-projektet bærer titlen ”Eksistentiel kommunikation i hospice- og hospitalsvæsenet – filosofisk samtalepraksis som et dannelsesideal”. Hovedvejlederen på projektet er professor Finn Thorbjørn Hansen.
Arbejds- og forskningsområder
Siden mit praktikforløb og senere ansættelse på Anker Fjord Hospice har jeg været tilknyttet sundhedsvæsenet. Derudover har jeg været underviser på VIA University College (Aarhus) med fokus på etik på bioanalytikeruddannelsen og diætistuddannelsen. Sidst men ikke mindst er jeg tilknyttet Den Danske Scenekunstskole i Aarhus – her er der fokus på undervisning i filosofi og filosofisk samtalepraksis, hvor skuespilstuderende og dramatikere får mulighed for at tænke og filosofere over de emner, som de er i berøring med i deres kreative arbejde. Mit eget forskningsområde centrerer sig om den filosofiske samtalepraksis som en yderligere tilgang i hospice- og hospitalsvæsenet. Nærmere bestemt er jeg i færd med, via mit aktionsforskningsprojekt (ph.d.-projektet), at undersøge muligheden for og anvendelsen af en hospice- og hospitalsfilosof på et hospice og et hospital i Danmark. Mine filosofiske inspirationskilder befinder sig i den eksistentielle fænomenologi og hermeneutik. Filosoffer som Martin Heidegger, Hans-Georg Gadamer, Emmanuel Levinas, Jacques Derrida og Jean-Luc Marion, er der, hvor en stor del af mit fagfilosofiske arbejde er optaget. I mit ph.d.-projekt, foruden at være optaget af dialogfilosofien, er jeg interesseret i emner som sprogfilosofi og sprogets betydning for dialoger, tekster og kommunikation, med særligt hensyn til de eksistentielle dimensioner ved sundhedsarbejdet.
Uddannelse
Jeg er aktuelt i gang med et ph.d. studie med titlen ”Skønne øjeblikke i sygeplejen – en kilde til innovation”, som indskrevet på Aalborg Universitet og tilknyttet CDO.
Tidligere er jeg uddannet sygeplejerske fra Århus Sygeplejeskole i 1999 og blev kandidat i Generel Pædagogik fra Danmarks pædagogiske Universitet i 2009. Derudover har jeg flere merkonomfag fra Århus købmandsskole.
Ansættelse
Jeg er ansat som lektor ved Sygeplejerskeuddannelsen i VIA University College, campus Randers. Før det har jeg arbejdet som Uddannelsesansvarlig Sygeplejerske på børneafdelingerne på Aarhus Universitetshospital og tidligere igen 10 år som sygeplejerske på hjerte-, lunge- og karkirurgisk afdeling, Aarhus Universitetshospital.
Arbejds- og forskningsområder
På sygeplejerskeuddannelsen underviser jeg i sundhedspædagogik samt videnskabsteori og kvalitative forskningsmetoder.
I min forskning anlægger jeg et fænomenologisk, filosofisk hermeneutisk og æstetisk blik på sygeplejerskers arbejde og er optaget af, hvordan særligt meningsfulde og skønne øjeblikke og situationer af omsorg, kan ”tale til sygeplejersker” og derfra vise vej til nye praksisser indenfor sygeplejen. At bevæge- og forandre fra erfaringer af meningsfuldhed, er et gentagende omdrejningspunkt for mig.
Mail: soren@way2lead.dk
Uddannelse
Med lidt selverkendelse vil jeg nok betragte min uddannelse i kategorien ”halvstuderet røver”. Mit erhverv opererer på den akademiske front selvom jeg startede med en grunduddannelse som håndværker. Jeg fik mit tømrersvendebrev i 1989, rejste derefter ud i verden, fik udvidet min horisonter, kom hjem og fandt min ”pind”. I hele min karriere har jeg været beskæftiget med salg og ledelse og min uddannelse og dannelse er derfor en pakke med hands-on-erfaringer kombineret med læsning af mange arbejdsrelaterede fagbøger, kursusforløb og konferencer.
Efteruddannelser & certificeringer
- Leadership Coaching
- Solution Sale
- Solution Speak
- DISC Extended
Arbejdsområder
Jeg har en særlig passion for salg- og ledelsesudvikling, hvilket jeg den 15. januar i 2010, valgte at gøre til min selvstændige levevej efter 16 års ansættelse hos HTH Køkkener (Nobia), hvor netop disse to områder (salg og ledelse) har været mine primære kompetenceområder gennem forskellige roller i organisationen.
Min virksomhed hedder way2lead og tager udgangspunkt i grundtanken om, at de fleste virksomheder og organisationer har en drøm om at ligge i "leading position" og at de med forskellige mekanismer, ingredienser og metoder gør deres bedste for at leve op til deres samfundsrolle (at skabelsen og leveringen af kerneydelsen/ produktet gør en positiv forskel for samfundet).
Områderne salg og ledelse indeholder hver utallige aspekter og med fokus på bl.a. menneskers ressourcer, systemer, strukturer, strategier, kommunikation og kulturer er det her jeg befinder mig i mit ”sweet spot”, hvor jeg typisk indgår i længerevarende udviklingsforløb med virksomheder og organisationer i forskellige brancher.
Anbefalede ressourcer til CDO-netværket
- Salgsretorik workshops udviklet i samarbejde med retorisk ekspert, professor og Ph.d. Jonas Gabrielsen og CBS - Salgsundervisning med fokus på sælgeres retoriske ”arena”.
- Den årlige The Global Leadership Summit i København & Aarhus http://gls2016.dk/ - Verdensklasse ledelsesinspiration med navne som Condoleezza Rice, Jack Welch, Patrick Lencioni, Jim Collins, Gary Hamel, Bono (U2), Tony Blair, Colin Powell, Brené Brown og mange flere af samme ”kaliber”.
Uddannelse
- Cand. Med. jan. 1989
- Speciallæge i anæstesiologi 1999
- Akupunktur uddannelse, Sheffield UK, 2005
- Supervisor uddannelse, Kempler Institute of Scandinavia, 2006
- Master i Læreprocesser med specialisering i Organisatorisk Coaching 2012
Ansættelse
Ledende overlæge, Akutafdelingen, Regionshospitalet Randers siden 2010
Tidligere
- Visiting Professor, Oregon Health Services University, USA
- Speciallæge, Norsk Luftambulanse
- Overlæge, Århus Universitetssygehus, Skejby
- Speciallæge, Aleris, Danske Privathospitaler
Arbejds- og interesseområde
Jeg beskæftiger mig med forandringsprocesser i organisationer. Den afdeling jeg er leder for, er omdrejningspunktet for den store forandringsproces der er i gang i sundhedsvæsnet.
Coaching af yngre læger er mit store interesseområde. Interprofessionel team kommunikation, specielt i det akutte team, er noget af det vi arbejder intenst med i afdelingen. Et større projekt omhandlende dette starter op i efteråret 2012.
Uddannelse
Jeg er cand.mag. i Kommunikation fra AAU med specialisering i interpersonel kommunikation (2018).
Ansættelse
Jeg er ansat ved Geodatastyrelsen, hvor jeg arbejder med ledelsesudvikling, ledelsesunderstøttelse og strategiimplementering.
Arbejdsområder
Jeg er optaget af mennesket - mennesket i relationen og hvordan disse relationer har både direkte og indirekte indflydelse på nærmest ethvert aspekt i en organisation. Jeg fascineres af, hvordan eksempelvis formel- og uformel magt har stor indvirkning på organisationskulturen, og hvordan dette kan efterlade kollegaer og ledere uforstående overfor det enkelte individ såvel som gruppers ageren og lyst til at indgå i forandringsprocesser. Jeg er optaget af at facilitere processer, som åbner op for perspektivbevidsthed omkring denne organisatoriske kompleksitet, og som kan bidrage til fagpersonlig- såvel som organisatorisk udvikling. Jeg er især optaget af at hjælpe ledere med at anskue sig selv og organisationen ud fra nye perspektiver og skabe erkendelser til gavn for eget lederskab såvel som for sin organisation, fordi jeg tror på, at god ledelse er en menneskeret.