Universitetsklinikken
Psykologisk klinik
Universitetsklinikken
Psykologisk klinik
Universitetsklinikken ved Aalborg Universitet har siden 2001 tilbudt gratis samtaleterapeutisk behandling til borgere i Nordjylland. Behandlingen varetages af studerende på den sidste del af psykologistudiet. Sideløbende får de studerende tæt vejledning og supervision af Universitetsklinikkens stab. Tilbudet er rettet mod personer med eksistentielle problemer, identitets- eller livskriser, sorgreaktioner, angst, depression eller spiseforstyrrelse i lettere til moderat grad.
Om Universitetsklinikken
Tilbuddet er rettet mod personer over 18 år med psykologiske problemer, som vil kunne drage nytte af et behandlingstilbud af op til 4-5 måneders varighed med ugentlige samtaler. Det kan f.eks. være personer med:
- eksistentielle problemer
- identitets- eller livskriser
- sorgreaktioner
- angst, depression eller spiseforstyrrelse i lettere til moderat grad.
Personer med svære psykiske forstyrrelser, som psykotiske lidelser eller misbrugsproblemer kan ikke tilbydes behandling på Universitetsklinikken.
Behandlingen varetages af studerende på den sidste del af psykologistudiet. Behandlingen foregår som individuel samtaleterapi. Samtalerne har en varighed af 50 minutter og finder sted en gang om ugen i op til 4-5 måneder.
Til stede ved samtalerne er kun klienten og studenterterapeuten.
Behandlingen finder sted under tæt faglig vejledning og supervision af Universitetsklinikkens stab af psykologer, alle med langvarig psykoterapeutisk erfaring. Se også præsentation af universitetsklinikkens stab.
Studenterterapeuten vil regelmæssigt drøfte behandlingerne med et medlem af staben, dels for at sikre kvaliteten af behandlingen, dels for at tilgodese den studerendes uddannelse.
Det er på forhånd svært at sige, om der er ventetid og i givet fald hvor længe. Samtaleforløbene på Universitetsklinikken finder sted fra starten af februar og frem til ca. midt juni. Det betyder, at de fleste samtaleforløb påbegyndes i februar og marts måned. Samtaleforløb kan også begynde på andre tidspunkter, men skal altid afsluttes inden midt juni samme år. Hvis du retter henvendelse til Universitetsklinikken, og der ikke er ledige pladser, vil du oftest tilbydes en plads på venteliste, indtil et nyt hold starter det efterfølgende års februar. Vi opfordrer til at du henvender dig i efteråret, således du ikke kommer til at stå på venteliste i meget lang tid, og din ansøgning stadig er aktuel, når vi når til februar.
Da universitetsklinikkens primære funktion er at uddanne psykologer, og der ikke er tale om en offentlig behandlingsinstitution med behandlingspligt, kan vi med de nuværende midler ikke garantere dig et forløb i vores regi.
Både forsamtaler og behandlingsforløb er underlagt tavshedspligt og ingen informationer videregives herfra.
Vi udarbejder ikke skriftlige udtalelser og erklæringer på baggrund af samtaleforløbene, da Universitetsklinikkens behandling varetages af studerende, som ikke er kvalificerede til at yde denne service.
Ved Universitetsklinikken udføres der jævnligt forskning, som du forventes at deltage i. Du vil altid på forhånd blive informeret om forskningens formål og form, og du kommer kun til at indgå i forskningen, hvis du selv har givet dit skriftlige samtykke. Forskningen er typisk af en sådan karakter, at det ikke stiller ekstra krav til dig, og ikke vil forstyrre behandlingen.
Før behandlingen kan begynde indkalder vi dig til 2-4 forsamtaler. Forsamtalerne har til formål at opnå kendskab til dit liv og dine problemer og at gøre det muligt at vurdere, om Universitetsklinikken kan tilbyde dig en passende behandling.
Behandling
Hvis du er interesseret i at modtage et behandlingstilbud bedes du først sende os en mail, hvori du beskrive dine problemer, din baggrund og din aktuelle situation, mv. I mailen skal du beskrive følgende:
- Tidligere og nuværende sociale situation (alder, parforhold, ægteskabelig status, børn, uddannelse, arbejde, økonomi, etc.).
- Opvækst (forhold til forældre og søskende samt søskendes alder og køn, flytninger, skoletid, fritidsinteresser, etc).
- Tidligere og nuværende psykiske vanskeligheder (symptomer, deres begyndelse, varighed, etc).
- Eventuel tidligere behandling (form, udbytte, problemer, afslutning, evt. medicinsk behandling, etc).
- Forventninger til en kommende psykoterapeutisk behandling (mål, terapeutens og egen indsats).
- Husk også oplyse din postadresse, email-adresse og telefonnummer.
Mailen bør have et omfang, der svarer til 2 til 5 sider.
Mailen sendes til klinikkens ledere på email: uniklinik@ikp.aau.dk
Hvis du skal melde afbud til en samtale, bedes du skrive en e-mail til: uniklinik-student@id.aau.dk
Find Universitetsklinikken
Universitetsklinikken | Østerbro 3 | 9000 Aalborg
Det er desværre ikke muligt at parkere lige ved klinikken. Der findes flere andre muligheder i nærheden mod betaling, fx i Friis Shoppingcenter eller Musikkens Hus.
Nærmeste stoppesteder er Nytorv/Østerågade eller Nordkraft.
Ved indgangen træder du ind i venteværelset, hvor du kan vente indtil din terapeut kommer.